Beställ böcker

Beställ böckerna direkt från förlaget! Aktuella erbjudanden läggs upp på Facebook-sidan.

Inkluderingskompetens vid adhd & autism kan nu beställas direkt från förlaget. (Detta är samma bok som gått under arbetsnamnet Vilse i klassen – inkludering och andra fallgropar). Här finns hundratals forskningsbaserade tips och andra verktyg  för lärare, elevhälsa och rektorer att välja och vraka mellan oavsett om man börjar arbeta med Funktionstrappan själv eller gemensamt. Läs mer om Funktionstrappan och innehållet här eller kika inuti smakprovet i förlagets webbutik. Boken lämpar sig som läromedel vid högskolan för blivande lärare, specialpedagoger, speciallärare och rektorer. Även fritidshemmet och LSS-verksamheter kan tillämpa merparten av Funktionstrappan. Med sitt lättillgängliga fackspråk fungerar boken även för föräldrar och andra som vill veta mer om vad autism eller adhd innebär.

Viktig för både arbetsglädjen och lärandet.
Uppsjö av exempel … föredömligt strukturerad.  

Förord av Bodil Jönsson, professor emerita

Det är med tårar i ögonen jag läser … Boken innehåller enormt många igenkänningsfaktorer som är så svåra att förklara för lärare och rektor.
Mamma till son med autism & adhd.

Helt annorlunda mot de böcker jag tidigare läst. Boken känns verkligen aktuell och uppdaterad på forskningen.
Jag vet av erfarenhet att denna bok borde läsas av alla pedagoger.
Maria Rietz, specialpedagog

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bokpaket med Anton och Super-A kan du alltid beställa till förmånligt pris direkt från  förlaget i beställningsformuläret här nedan. För  översättningarna hänvisar vi till BTJ eller adlibris (söklänk till böckerna), där du även kan läsa om böckerna och se lektörsomdömen/recensioner. Kika inuti smakprov på förlagets hemsida. Böckerna kan läsas i två svårighetsgrader (4-9 år) och konceptet har arbetats fram med hjälp av elever som själva har diagnos. Anton och Super-A fungerar utmärkt i förskolan för att samtala kring vardagsfärdigheter och samspel. Böckerna hjälper barnen förstå hur olika situationer fungerar, vad som förväntas och hur andra tänker, men de hjälper även vuxna att förstå barnens utmaningar. Övningsböckerna tar hänsyn till motoriska svårigheter (peka bara eller skriv) och vissa övningarna kan genomföras med egna foton. hjälper

Excellent interactive books.
– Autismföreningen, Quebec

Autismföreningen i Quebec, Kanada, har prisat böckerna som möjliggör interaktion även med barn som inte talar. För förskolor/skolor rekommenderar vi del 1 och 2 i serien som handlar om att ta andras perspektiv, följa instruktioner, tvätta händer, vänta på sin tur, hantera bakslag, arbeta tillsammans, förbereda bakning, klä sig efter väder och samsas på lekplatsen. Del 3 handlar om läggningsrutiner, men också om varför man måste säga till en vuxen innan man bara går iväg någonstans.

Kika in på förlagets hemsida …