Om

 

Hur skapar vi en lyckad skolgång för barn med autism och ADHD? Tankarna i denna blogg speglar den boken Inkluderingskompetens vid adhd & autism. Boken utgår från 50 nedsatta funktioner och Funktionstrappans fyra steg. Här omvandlar jag forskning till handfasta tips så att lärare, specialpedagoger och rektorer kan arbeta tillsammans för en inkluderande skola. Du hittar även Vilse i klassen på Facebook. Boken används även som kurslitteratur på flera högskolor, listas i Specialpedagogiska skolmyndighetens web-kurs som rekommenderad läsning och säljs i Finland via Lärum. Förordet är skrivet av professor emerita Bodil Jönsson.

Jag som står bakom bloggen är beteendevetare och har sedan tidigare skrivit den pedagogiska barnbokserien om Anton och Super-A just för att utveckla barn med autism och ADHD. Här på bloggen vill jag förklara hur vi behöver tänka kring diagnoser och stödåtgärder. Vilken kunskap och vilka synvändor måste till för att inkludering ska fungera? 

Mina böcker hittar du i förlagets webbutik och mer om föreläsningarna hittar du här. Skriv in din mailadress (i den svarta menyn), så får du inläggen direkt i din brevlåda.

Linda Jensen
Be My Rails Publishing
linda.jensen@bemyrails.com

http://www.bemyrails.com

Artiklar, intervjuer och antologier:

 

Referens i examensarbeten:
Bloggen finns regelbundet på topp-10-listan av Sveriges wordpress-bloggar. Nedan inlägg om ”problemelever” har även delats av Lärarnas Riksförbund och Aftonbladet.
Capture - vilse i klassen uppfostran 1

8 reaktioner till “Om

 1. Hej!
  Vilken underbar blogg, älskar inlägget om inkludering! Tidigare har jag läst din jämförelse med tåg och bilar men nu hittar jag den inte, har du en länk till den?
  Vi har tåget som symbol för vår skola och jag vill få in lite spec.ped. tankar i symbolen 🙂

  Med vänlig hälsning, Lina.

  Gilla

 2. Hej Linda!

  Vilken fantastisk tillgång du och dina kunskaper är! Här kan jag hitta tydliga konstruktiva beskrivningar om allting som rör mina barns skolgång! Det är ett extra plus att du beskriver och förklarar så rakt och konkret i dina texter! Det handlar ju ofta om komplexa sammanhang och jag som själv har Aspergers tycker att det oftast är svårt att komma ihåg och förklara för andra, utan att tappa tråden och missa viktiga bitar när jag pratar med andra människor om mina barns behov. Kan jag fråga dig om råd? Skulle du ha tid/ork/möjlighet att svara?

  Vänliga Hälsningar,

  Carin

  Gilla

  1. Tack Carin!
   Jag svarar ibland på frågor och ger tips på facebooksidan med samma namn. Är det en enklare fråga så går det bra att ställa den där. Annars kan jag ge handledning på telefon till skolor. (Se länken med föreläsningar)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s